MELDCODE KINDERMISHANDELING

Workshop Meldcode Kindermishandeling 

 

Als zelfstandig kindercoach kun je geconfronteerd worden met (signalen van) kindermishandeling in je praktijk. Misschien heb je een onderbuikgevoel bij een bepaalde coach of vertelt een ouder of kind je in vertrouwen dat er iets vervelends is gebeurt. Van jou mag verwacht worden dat je dan stappen zet volgens de Meldcode Kindermishandeling.

Maar wat is eigenlijk kindermishandeling? Hoe herken je dit, welke stappen zitten er in de meldcode en welke vallen onder jouw verantwoordelijkheid als professioneel kindercoach?

In deze workshop leer je aan de hand van praktische tips en voorbeelden wat de signalen zijn van kindermishandeling en hoe jij als kindercoach kunt handelen.
Uiteraard leer je de theorie van de meldcode en jouw verplichtingen. We gaan samen praktisch aan de slag en er is voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Onderwerpen die aanbod komen;

  • Signaleren van kindermishandeling
  • Wat te doen bij vermoedens van kindermishandeling
  • De 5 stappen van de Meldcode Kindermishandeling
  • Jouw verantwoordelijkheid en mogelijkheden als kindercoach

 

Minimaal aantal deelnemers 4, maximaal 12.  

 

Waar?
Waar?


Bleiswijk

Wanneer?
Wanneer?

vrijdag
22-11-19

Tarief
Tarief

€ 125,=
ex btw


Nicole de Gruijter
Na ruim 12,5 jaar werkzaam te zijn geweest in de Jeugdhulpverlening heeft zij sinds 2015 haar eigen kindercoach praktijk. Tevens is zij aandachtsfunctionaris Kindermishandeling voor de Stichting Adiona, de beroepsorganisatie voor Kindercoaches.